Bedrijfs Fitness

Click Play Button

Personal training aftrekbaar voor jouw bedrijf?

Het is een veel gestelde vraag en het antwoord op deze vraag is niet heel makkelijk te geven. Dat verschilt namelijk per situatie. Ook voor de belastingdienst is zakelijk sporten een grijs gebied, waarin de regels niet helemaal duidelijk zijn. Op deze pagina probeer ik wat meer duidelijkheid te geven.

Wat is het doel?

Als eerste zou je helder moeten hebben waarom je zakelijk wilt sporten. Het gaat om het doel dat je ermee hebt en dat moet je aan de belastingdienst kunnen verantwoorden.

Heb je een persoonlijk doel, zoals afvallen of een marathon willen lopen, dan heeft dat niets met je bedrijf te maken. Het mag dan niet zakelijk afgetrokken worden.

Maar als het sporten van belang is voor je bedrijf en je werknemers, dan mag dat wel. En er zijn natuurlijk genoeg redenen waarom personal training voordelig zou kunnen zijn voor je onderneming.

Saskia Jungen Trainingen Hoofddorp
Saskia Jungen Hoofddorp Sport en voeding
Personal Fitness Hoofddorp Saskia Jungen

Bedrijfsfitness, de voordelen

75% van de mensen die regelmatig sport zit beter in zijn vel en kan ook beter met stress om gaan. 60% is creatiever en 80% heeft meer energie, waardoor er harder gewerkt kan worden. Daarnaast is samen sporten met je collega’s een mooie manier van wekelijkse teambuilding.

Personal training draagt bij aan gezondere werknemers en uit onderzoek blijkt dat mensen die sporten minder ziek zijn. Regelmatig sporten draagt bij aan gewichtsverlies, een betere conditie en ook een betere werkhouding. En dit vertaalt zich natuurlijk ook in een gezonder bedrijf. 

Wanneer zijn de kosten voor personal training aftrekbaar?

Omdat personal training dus bij kan dragen fitte werknemers en daardoor aan een bloeiend bedrijf, zijn deze kosten wel degelijk aftrekbaar. Dat geeft fiscale voordelen. Er zit echter een “maar” aan.

Als ZZP’er of eenmanszaak zonder personeel kun je deze kosten niet aftrekken. Het gaat in dat geval niet om bedrijfsfitness. Deze regeling geldt alleen voor werknemers. De gemaakte kosten zijn daarom niet aftrekbaar en ook mag je de uren die je sport niet laten meetellen voor het urencriterium.

Saskia Jungen Grouptraining 600x900
Saskia Jungen Hoofddorp voeding
Fitness Hoofddorp Saskia Jungen

Bedrijfsfitness voor jouw werknemers

Heb je een VOF of eenmanszaak met personeel, dan zijn de kosten wel aftrekbaar. Heb jij een ruimte in je bedrijf waar de werknemers kunnen sporten of laat je een personal trainer komen om een groepstraining te geven, dan zijn de kosten hiervan aftrekbaar bij de belastingdienst.

Ook als je je werknemers laat sporten in een fitnesscentrum, waar ze personal training krijgen, kunnen deze kosten belastingvrij vergoed worden. Het moet dan wel zo zijn dat 90% van de werknemers gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid. Of ze daadwerkelijk meedoen, is niet relevant.

Voordelen personal training via het bedrijf

  • Minder ziekteverzuim
  • Fitter personeel
  • Betere werkprestaties
  • Minder stress
  • Betere band tussen collega’s
  • Meer waardering voor de onderneming

 

Voor meer informatie over welke programma’s Fit met Sas te bieden heeft en kan helpen naar een vitale onderneming, neem dan contact op en dan licht ik alle mogelijkheden graag toe in een gesprek op locatie of in de fitness studio.

Coach

Saskia Jungen

Mijn naam is Saskia Jungen en ik ben een ervaren en gediplomeerd Personal Trainer en Rollerskate instructrice. Sporten en dansen op mijn rolschaatsen zijn mijn allergrootste passies. Hiervoor heb ik ook de nodige certificeringen behaald. Ik ben NASM gecertificeerd, Gediplomeerd Fitness trainer, Groeples-trainer, Kettlebell trainer, Zumba en Body Combat instructrice.

Mijn trainingen maak ik zo gevarieerd en plezierig mogelijk maar ook gepersonaliseerd. Ik kijk naar wat fysiek je mogelijkheden zijn en luister naar je doelen tijdens een intake en tijdens je trainingen bouw ik meetpunten in om geregeld je resultaat te meten.

Met mijn rollerskate lessen leer ik je de basis technieken die je helpen om een betere rollerskater te worden. Ik wil graag mijn ervaring doorgeven en je het plezier laten beleven wat ik er bij heb. Buiten dat is het ook nog eens een gezonde en hele leuke manier om calorieën te verbranden.

Gratis Intake?

Laat je gegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken. Geheel vrijblijvend